Dalskog (Home)

Blandat

Fakta

Folk

Historia

Motor

Sök

 

Notiser från Dalskog 2000

Här finns notiser om vad som hänt i bygden. Mest är de hämtade från lokaltidningarna.
Gamla notiser hittar du via den här sidan.

September 2000

Lägga ner Björkebäck?
En konsultrapport beställd av kommunstyrelsen föreslår att Björkebäck läggs ned. Utredarna anser att det bör gå att lägga ned Björkebäck om man ökar insatserna i hemmen och fördelar de gamla på andra boenden.
Om man ska behålla de 29 platserna krävs att man bygger nya lokaler eller renoverar de gamla. Alla politiska partier i fullmäktige vill behålla vårdplatserna på Björbäck.
– Nedläggning är i alla fall ingen lösning under de närmaste tio till femton åren, säger socialnämndens ordförande, Stig Larsson (fp) till ELA.
Källa: ELA 00-09-06

Fler demensplatser behövs
Personalen på Björkebäck har skrivit till socialnämnden om problem med demensjuka personer som bor på ålderdomshemmet.
De dementa går in till grannar på hemmet och oroar de som är klara i huvudet. Ibland smiter någon ut i samhället och då måste personalen ge sig ut och leta.
Hemmet är byggt på 50-talet och inte utformat för dementas behov.
Personalen påtalar i skrivelsen att situationen är ohållbar.
– Vi har inte tid att ta hand om de dementa på rätt sätt eftersom det måste vara någon som ser till dem jämt. Det behövs mer händer i vården som kan ge kärlek och omsorg. Som det är nu känner vi oss splittrade i arbetet, säger vårdbiträdet Berit Karlsson till ELA.
Politikerna i Mellerud har sagt sig vilja satsa på demensvården och personalen på Björkebäck ser gärna att en del av vårdplatserna hamnar i Dalskog för miljön är trygg och trivsam.
Källa: ELA 00-09-07

Dals MK avancerade på hemmabanan
I sista deltävlingen i motocrossens div III avancerade Dals MK:s crosslag från sjätte till femte plats i tabellen. Tävlingen gick hemma på Tångebybanan och crosslaget blev tvåa, knappt slaget av Älvbygdens MK.
Dals MK:s bästa poängplockare var Mikael Berg och Martin Högfeldt.
Källa: ELA 00-09-12

Sidan senast ändrad 1 maj 2002

 

Upp

 

© 1998-2001 Per-Olof Eliasson, poe@poe.se